Големият режисьор Тони Скот почина на 68-годишна възраст (Update)

Update: Последните информации сочат, че Тони Скот не е имал тумор в мозъка или други здравословни проблеми. Причините за самоубийството му остават неясни. 

Тъжно е когато големи творци си отиват. Вчера, 19.08 (неделя) големият режисьор Тони Скот, създател на вечни филми като „Топ Гън“, „Истински романс“, „Мъж под прицел“, „Дежа Вю“, „Шпионски игри“, „Обществен враг“, „Аленият прилив“ , е отнел живота си, скачайки от моста Vincent Tomas, близо до Лонг Бийч, Калифорния.

Въпреки че големият му брат Ридли Скот е този с номинации за Оскар, Тони Скот има не по-малка заслуга за популяризирането на киното в световен мащаб. Гореспоменатите филми са само малка част от иначе впечатляващата му филмография. Майстор на екшъна, той бе един от последните, които успяваха да предадат друго измерение на този жанр, насищайки го с персонажи, чиито истории бяха движещата сила на филмите му.

Тони Скот завинаги ще остане в сърцата и умовете ни. Поклон пред паметта му!

Впечатляващата филмография и биография на Тони Скот: IMDb

Advertisements

3 responses to “Големият режисьор Тони Скот почина на 68-годишна възраст (Update)

  1. Нямам идея каква е причината /депресия, склонност към суицид или някакви лични проблеми/, но няма и значение. Фактът, че човекът е решил по собствена воля да си отнеме живота говори много за характера му, независимо от името и авторитета му. Естествено, признавам неимоверното наследство, което е оставил зад себе си – Скот беше може би един от най-талантливите ветерани на киното и загубата му ще се осети осезаемо. Просто ме е яд, че избра да си отиде по толкова нелеп начин.

  2. И аз не мога да си го обясня. Когато прочетох заглавието, реших, че някой отново си прави майтап. Като влезнах в IMDb и видях червения надпис разбрах, че е станало немислимото. Всичко стана като гръм от ясно небе. Очаквах някои негови филмови или поне такива, за които имаше слухове. А фактът, че се е самоубил прави цялата работа още по-шокираща.

  3. А сега, когато е ясна причината, кое от трите е: депресия, склонност към суицид, или някакви лични проблеми? И това за осезаемото осещане на загубата на един от най-талантливите ветерани в киното е ебем ти и лицемерието на фона на тъпащините в ревютата ти за последните му два филма, в които се твърди, цитирам: „а ако искате добър филм на Тони Скот, просто посетете най-близката църква и запалете една свещ с безмълвна молба към Хесус, защото на Земята няма никой, който да направи филмите на бай Тони гледаеми“. Или „защото „Неудържим” е едно от последните камъчета в саркофага на кариерата на Тони Скот – пичът, който кара брат си Ридли да черви бузи, задето носи същата фамилия“. При това положение беше по-добра идея да си мълчиш по въпроса, no?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s