Ново име за Хобитът 2 и дати на премиерите

След като миналия месец стана ясно, че екранизацията на Толкиновата книга “Хобитът” ще бъде трилогия, се стигна до решение да се промени заглавието на втория филм. Той ще е озаглавен The Hobbit: The Desolation of Smaug (Хобитът: Разрухата на Смог). Премиерната дата си остава 13 Декември 2013. Обявена бе и датата на световната премиера на финалната част, която ще си остане с плануваното заглавие Хобитът: До Там и Обратно. Заключението на трилогията ще бъде в кината на 18 Юли 2014. Това ще е прецедент за филм по Толкин – първа лятна премиера. Както е известно това по презумция е сезонът на екшън блокбъстърите. Дистрибуторите обясняват необичайната дата на премиерата с желанието си да представят финалния филм, колкото се може по-близо до втората част като така очакването на феновете ще е по-кратно.

По новото заглавие на втория филм можем да съдим, че действието в него ще се развива след като Билбо (Мартин Фриймън) и джуджетата достигат Самотната планина и ще се съсредоточи върху тяхната борба с дракона Смог. Така за третия филм остава режисьорът Питър Джаксън да представи епичната Битка на Петте Армии, която е заключението на това вълнуващо приключение.

Дали обаче присъединяването на Хобитът: До Там и Обратно към екшън сезона на 2014-та е добър знак, остава да видим. Ние лично вече нямаме търпение до 14 Декември тази година, за да видим началото – Хобитът: Неочаквано Пътешествие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s